Aktuality

Fotogaléria z III. Mestskej olympiády a kompletné výsledky

a98bb439-7168-40c3-af6a-245dd85bc8b0

Za nami je  III. Mestská olympiáda detí a mládeže. Uplynulý piatok na 24 športoviskách nášho zápolilo v 20 súťažných disciplínach viac ako 1 000 mladých športovcov zo základných a stredných škôl.

Športové súboje začali už o deň skôr vo štvrtok 21. júna pre deti  materských škôl, ktoré si merali sily v atletických disciplinach. Športový sviatok začal i skončil pred mestským úradom, kde ho otvorilo zapálenie olympijskeho ohňa a ukončilo odovzdaním ocenení z rúk primátora Ružomberka Ľubomíra Kubáňa a vedenia mesta.

Veľké poďakovanie patrí organizátorom (Oddelenie kultúry, marketingu, cestovného ruchu a športu a Oddelenie školstva a mládeže Mestského úradu v Ružomberku) všetkým spoluorganizátorom (CVČ ELÁN Ružomberok), športovým klubom, školám a sponzorom (Žilinský samosprávny kraj, Mondi SCP, Dolphin, PTA – reklamná agentúra), bez ktorých by sa Mestská olympiáda nedala zorganizovať.

„Musím povedať, že tomto projektu sa veľmi teším. Po 12 rokoch sa nám v meste Ružomberok podarilo obnoviť Mestskú olympiádu detí a mládeže. Išlo o pozdrav blížiacej sa letnej olympiáde v Paríži, mimoriadne mňa aj skutočný sviatok športu. Opäť sa ukázalo, že šport spája. Naše športoviská totiž zaplnilo viac ako 1 000 detí zo základných a stredných škôl. Všetci, ktorým by som chcel poďakovať, sa tu nezmestia. Niektorí sú uvedení v príspevku mesta nižšie, no leví podiel na tom, že všetko fungovalo, majú najmä kolegovia z úradu Tomáš Gazdarica, športový referent a vedúca oddelenia školstva Janka Lokajová a samozrejme CVČ ELÁN. Ďakujem všetkým, najmä športovcom. Od najmenších až po stredoškolákov. Vidíme sa opäť o štyri roky! “ povedal Ľubomír Kubáň, primátor mesta Ružomberok.

Kompletné výsledky a fotogalériu nájdete nižšie.

Snímky: Jaroslav Maga 

Prílohy na stiahnutie

Galéria