Aktuality

Mesto Ružomberok opäť ožije lampiónovým sprievodom, príde aj Martin na bielom koni

IMG_8542

Mesto Ružomberok sa už tradične pripravuje na obľúbený lampiónový sprievod, ktorý každoročne priláka stovky obyvateľov a návštevníkov mesta. Podujatie sa uskutoční 8. novembra v podvečerných hodinách a atmosféru osvetlia desiatky farebných lampiónov v rukách nadšených účastníkov.

Hlavným bodom programu je príchod svätého Martina, ktorý symbolicky vstúpi do mesta na bielom koni. Postava svätého Martina predstavuje zimu a podľa ľudových tradícií je jeho príchod predzvesťou prvého snehu. Jazdec v historickom kostýme, predstavujúci tohto obľúbeného svätca, prinesie do sprievodu jedinečnú atmosféru a bude sa niesť ulicami v sprievode lampiónov.

Organizátori sa postarali o to, aby detskí účastníci podujatia mali nielen vizuálny, ale aj gurmánsky zážitok. Počas sprievodu budú rozdávané tradičné medovníčky, ktoré k tomuto ročnému obdobiu neodmysliteľne patria.

Vyvrcholením podujatia bude nezabudnuteľná ohňová show, ktorú predvedie občianske združenie Orientalico. Táto skupina talentovaných umelcov je známa svojimi efektnými vystúpeniami, ktoré kombinujú tanec, hudbu a manipuláciu s ohňom. Svetelné a ohnivé efekty na nočnej oblohe prinesú všetkým účastníkom neopakovateľný zážitok.

Lampiónový sprievod v Ružomberku je krásnou príležitosťou pre rodiny, priateľov a celé komunity, aby sa stretli a prežili spolu čarovné chvíle. Príchod svätého Martina, sladké medovníčky a dramatická ohňová show sa postarajú o to, aby bol tento večer nezabudnuteľný.

Sprievodné aktivity budú prebiehať v ružomberskom Liptovskom múzeu a v Mestskej knižnici, kde si návštevníci budú môcť vytvoriť svoj vlastný lampión.

Tešíme sa na všetkých, ktorí prídu osláviť túto jesennú tradíciu plnú svetla a radosti!

Galéria