Aktuality

Mestskí policajti riešili od začiatku roka viac priestupkov proti verejnému poriadku

IMG_1910

V uliciach mesta Ružomberok riešili príslušníci mestskej polície od 1. januára do 8. októbra spolu 780 priestupkov proti verejnému poriadku. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ide o nárast o 538 prípadov, informoval o tom Tomáš Matejovie, náčelník Mestskej polície v Ružomberku. Za sledované obdobie ale klesol počet priestupkov v doprave, mestskí policajti ich od januára riešili 2 669, v rovnakom období ich vlani bolo 3 092.

„V porovnaní s minulosťou sme sa viac ako na dopravu zamerali na verejný poriadok a bezpečnosť v uliciach mesta, čo je vidieť aj na dosiahnutých výsledkoch,“ vysvetlil Matejovie.

Z 209 na 550 stúpol počet napomenutí. „Z ulíc mesta sa nám podarilo odstrániť 52 vrakov. V 82 prípadoch sme Mestský úrad v Ružomberku upozornili na rôzne závady v meste, ako je poškodené dopravné značenie, kanalizačné vpuste či výtlky. 63 krát sme odchytávali túlavých psov. Riešili sme aj nelegálne skládky, ktorých bolo odstránených 17,“ doplnil Tomáš Matejovie.

Mestskí policajti v období od 1. januára do začiatku tohto mesiaca tiež v 66 prípadoch predviedli deti pod vplyvom alkoholu a v Ružomberku zabezpečovali 58 kultúrnych a športových podujatí.

„Ďakujem príslušníkom a príslušníčkam mestskej polície za prácu, ktorú neprezrite odvádzajú uliciach mesta. Oceňujem ich aktuálne väčšie zameranie na dodržiavanie verejného poriadku i na rôzne preventívne kampane, napríklad v súvislosti s „chodníkovou“ novelou či v tieto dni v súvislosti so zavedením parkovacej politiky v uliciach mesta. Som veľmi rád, že sa tento pozitívny trend odrazil aj na aktuálnych výsledkoch. Je našou snahou postupne zlepšovať podmienky na prácu mestskej polície,“ uviedol primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň.

Snímka: ilustračná, archív mesta 

Galéria