Aktuality

Mestskí poslanci schválili zmenu investičnej výstavby

IMG_8295

Na aprílovom mestskom zastupiteľstve schválili mestskí poslanci zmenu investičnej výstavby mesta v tomto roku. Takmer 58-tisíc eur vyčlenili na projektové dokumentácie projektov: revitalizácia parku na Ulici M. Madačova pred „Okom“ (11 650 eur),  rekonštrukcia mosta ponad rieku Revúca, „SAVOY“ (10 000 eur),  rekonštrukcia jedálne a kuchyne v Základnej škole A. Hlinku v Černovej (4 000 eur), rekonštrukcia hasičskej zbrojnice Biely Potok (9 650 eur), rekonštrukcia základnej školy na denný stacionár, Ulica Š. Nahálku (10 000 eur)  a príprava projektovej dokumentácie na viacúčelovú športovú halu Základnej školy Klačno (12 550 eur).

„Na poslednom rokovaní mestského parlamentu dňa 5. apríla sme zároveň bližšie prezentovali dva zámery, na ktorých pracujeme. Prvým bola rekonštrukcia budovy bývalej školičky na denný stacionár a druhým revitalizácia priestoru v centre mesta na Madačovej ulici pred „Okom“. Cieľom je vytvoriť funkčný verejný priestor, ktorý bude plniť oddychovú funkciu pre obyvateľov a návštevníkov mesta,“ priblížil primátor mesta Ľubomír Kubáň.

Išlo by o malé námestie s mobiliárom, v rámci ktorého môže byť umiestnená pamätná tabuľa, pamätník s odkazom na nejakú konkrétnu historickú udalosť alebo dejateľa Ružomberka. Priestor je koncipovaný aj ako kompozícia novovysadenej stávajúcej, vzrastlej zelene a panelov na prezentáciu rôzneho druhu umenia. Ďakujeme mestskému poslancovi, architektovi Mgr. art. Róbertovi Dúbravcovi, ktorý bez nároku na honorár pripravil architektonický návrh revitalizácie.

„Na obnovu parku na Madačovej ulici sa bude mesto usilovať získať financie z externých zdrojov, no vypracovanie projektovej dokumentácie je nevyhnutné ako základ budúcich projektov. Je to doslova prvý krok. Vnímam to i ako vážny historický deficit, že sa v minulosti v meste nemyslelo na prípravu projektov „do šuflíka“, ktoré je možné v prípade vyhlásenia projektových výziev využiť,“ podotkol primátor.

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta