Aktuality

Nový riaditeľ MBK Ružomberok chce posilniť marketing a ekonomicky stabilizovať klub  

434476029_910590817738896_8388320527169555658_n

Naštartovať marketing klubu založený hlavne na interakcii s fanúšikmi i obyvateľmi mesta a stabilizovať financovanie klubu po nedávnom turbulentnom období sú hlavné úlohy, ktorým sa chce v Mestskom basketbalovom klube Ružomberok (MBK Ružomberok) v najbližšom období venovať jeho nový riaditeľ Miroslav Futo (na snímke nižšie).    

Ako uviedol, so stabilizáciou príde aj personálne posilnenie na trénerských pozíciách v mládeži, kde chce MBK vybudovať dominantnú dievčenskú akadémiu na Slovensku, ale aj posilnenie mladého kádra žien, ktorý chce v horizonte dvoch rokov opäť zabojovať o najvyššiu pozíciu v súťaži.

„Mojou hlavnou víziou v MBK Ružomberok je dať mu to, čo si zaslúži. Chceme vytvoriť silnú komunitu, v ktorej spoločne hráčky, tréneri, funkcionári, partneri, fanúšikovia a obyvatelia Ružomberka budú ťahať za jeden koniec povrazu a urobia tak všetko preto, aby bol Ružomberok opäť nedobytnou baštou ženského a dievčenského basketbalu,“ ozrejmil Miroslav Futo.

Novým riaditeľom MBK Ružomberok sa stal 44-ročný Miroslav Futo na základe výberového konania, ktoré sa uskutočnilo v marci. Futo je bývalý mládežnícky reprezentant U16, U18, U20, bývalý extraligový hráč klubov MBK Komárno, BK Ďečín, Inter Bratislava, ale aj BK Žilina. V roku 2022 bol trénerom družstva kadetiek MBK Ružomberok. Je autorom myšlienky Tréningového strediska mládeže Slávia v Žiline, kde posledné tri roky pôsobil ako športový riaditeľ a konateľ. Vedenia MBK sa plnohodnotne ujme 1. júna.

Miroslav Futo o svojich plánoch v MBK Ružomberok porozprával aj v reportáži Mestskej televízie Ružomberok: https://lnk.sk/bda7 (pre zobrazenie kliknite na odkaz). 

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta

Snímky: MBK Ružomberok

Galéria