Aktuality

Pozor na dopravné obmedzenia počas konania cyklistických pretekov Okolo Slovenska

05302895c8cf03bdb0c2b241a6cb

Prestížne Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska zavítajú aj tento rok do Ružomberka. Na Námestí A. Hlinku bude v sobotu 29. júna končiť 190-kilometrová štvrtá etapa, ktorá odštartuje v Partizánskom.

Do Ružomberka prídu cyklisti po 14.00 hod. hod. po Bystrickej ceste, keď na jej začiatku odbočia na Ulicu Sládkovičovu, pokračovať budú po Uliciach Plavisko, Do Baničného, Jelence a Do Dielca, kde zabočia na Kalváriu, cez ktorú sa pelotón prehupne do Hrabovskej doliny. Odtiaľ budú 1,5 km dlhým zjazdom s odbočkou na kruhovom objazde smerovať na Makovického ulicu, keď na jej konci pri Liptovskom múzeu zabočia ku Parku Š. N. Hýroša, ďalej po Mostovej ulici a následným krátkym stúpaním po Veľkom Závoze, ktoré ich dovedie na Námestie A. Hlinku, kde absolvujú prvý prejazd cieľovou páskou.

Potom ich bude čakať ešte jeden prejazd Kalváriou, kde sa z Námestia A. Hlinku dostanú krátkym úsekom cez Ulice Tichá, Kalvárska, Cintorínska a Ulicu pod Kalváriou. Ďalej už budú pokračovať rovnako ako v prvom prejazde, ale už s finišom na Námestí A. Hlinku pri Základnej škole sv. Vincenta. Predpokladaný príjazd pretekárov do cieľa je medzi 14.30 – 14.55 hod.

Podrobný rozpis trasy nájdete tu:https://www.okoloslovenska.com/sk/68-rocnik/4-etapa.

Súťaž prinesie aj obmedzenia v doprave, pozor na ne!

Doprava na trati bude v čase prejazdu pretekárov riadená políciou, statická a dynamická doprava bude v meste v daný deň fungovať so špecifickými obmedzeniami. Približne 150-členný peletón cyklistov, ktorých budú sprevádzať členovia konvoja v približnom počte 500 účastníkov v sprievodných vozidlách, bude cez mesto Ružomberok prechádzať od 14.15 do 16.00 hod.

Prosíme motoristov, aby v uvedenom čase neparkovali motorové vozidlá na okraji vozovky a neobmedzovali prejazd cyklistov. Upozorňujeme zároveň, že 30 minút pred príjazdom pelotónu bude z dôvodu bezpečnosti úplne pozastavená doprava na uvedenej trase týkajúcej sa mesta Ružomberok a okolia.

Krátkodobé dopravné obmedzenia sa týkajú najmä Ulíc Bystrická cesta, Plavisko, Do Baničného, Jelence, Do Dielca, D. Makovického, Námestia Š. N. Hýroša, Mostová, Námestia A. Hlinku, Tichá, Kalvárska, Cintorínska a Ulice Pod Kalváriou. Vzhľadom na to, že rozsiahly peletón cyklistov bude dvakrát stúpať cez Kalváriu do Hrabovskej doliny, dopravné obmedzenia krátkodobo zasiahnu aj majiteľov rekreačných chát. Počas prejazdu nebude možné vchádzať ani vychádzať motorovým vozidlom po ceste k chatám.

Ak potrebujete odísť z miesta bydliska, učiňte tak v dostatočnom predstihu alebo po prejazde posledného motorového vozidla konvoja, ktoré bude označené šachovnicovou zástavkou, kedy bude riadna cestná premávka opäť obnovená. V čase prejazdu obmedzte aj voľný pohyb domácich zvierat.

Dopravné obmedzenia sa dotknú aj všetkých liniek MHD Ružomberok. V sobotu 29. júna v čase od cca 13.30 hod. je potrebné počítať s prerušeniami premávky jednotlivých liniek na nevyhnutnú dobu. V centre mesta na Námestí A. Hlinku nebude obsluhovaná zastávka „Mestský úrad“ aj z dôvodu konania sprievodného podujatia.

Nižšie nájdete vizualizáciu trate, informácie o plánovaných prejazdoch jednotlivými ulicami i dopravné obmedzenia.

Viac informácií získajú záujemcovia na webovej stránke: www.okoloslovenska.com.

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta

Snímky: Okolo Slovenska

Galéria