Aktuality

Privítame Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska

083f85d876accdeb5ede15e09c0e

Prestížne Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska zavítajú aj tento rok do Ružomberka. Na Námestí A. Hlinku bude v sobotu 29. júna končiť 4. etapa, ktorá odštartuje v Partizánskom.

Takmer 190-kilometrová trasa z Partizánskeho do Ružomberka prinesie špičkovým cyklistickým tímom sedem horských prémií. Peletón sa potrápi zvrásneným terénom Vtáčnika, Kremnických vrchov a ponúkne nadpriemerne štedrú ponuku kopcov – Nevoľné, Krahule, Šturec, známe Donovaly a dvojnásobný prejazd cez Kalváriu v Ružomberku. Medzitým si budú jazdci pripisovať body aj na dvoch rýchlostných prémiách – v Žiari nad Hronom a Kremnici.

„Víťaza sobotnej etapy 68. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska spoznáme práve u nás, na námestí Andreja Hlinku. Okrem toho nás čaká naozaj bohatý kultúrny program, možnosť vidieť cyklistické esá i sa zapojiť do aktivít v rámci podujatia Do práce na bicykli, ktoré ako samospráva pripravujeme. Všetkých srdečne pozývam do Ružomberka!“ povedal primátor mesta Ružomberok Ľubomír Kubáň.

Celkovo je na programe Okolo Slovenska 710,5 kilometrov s 19 horskými a 8 rýchlostnými prémiami. Neopakovateľný zážitok pre 144 miliónom divákov sledujúcich športové podujatia sprostredkuje aj televízia Eurosport.

Viac informácií tu: https://lnk.sk/tvr3

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta

Snímky: ilustračné, archív mesta, Okolo Slovenska

Galéria