Aktuality

Regulované parkovanie: Poslanci pridali ďalšie ulice v zóne č. 5

IMG_4461

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Ružomberku na svojom zasadnutí dňa 25. septembra schválili doplnenie ďalších ulíc v rámci regulovaného parkovania v meste Ružomberok. Konkrétne ide o zónu č. 5, v ktorej sa dopĺňajú ulice Veľký Polík, Jarná, Kukučínova, Športová a Vajanského.

Poslanecký zbor zároveň odsúhlasil novú dobu spoplatnenia v spomínanej zóne č. 5. Tá sa mení z doterajšieho „pondelok až nedeľa“ na „pondelok až piatok“, víkend teda po novom ostane neregulovaný.

Na základe pripomienok a opráv sa vo VZN č. 2/2024 o dočasnom parkovaní na vymedzenom území mesta Ružomberok mení aj situácia v súvislosti s parkovacími kartami (PK). Doteraz sa parkovacie oprávnenie vyplývajúce z PK vzťahovalo iba na vozidlo s konkrétnym EČV a bolo neprenosné, za predpokladu, že vozidlo malo v čase vydania PK platnú technickú a emisnú kontrolu – pričom na jedno EČV mohla byť vydaná len jedna PK. Po novom parkovacie oprávnenie vyplývajúce z PK sa vzťahuje iba na vozidlo s konkrétnym EČV a je neprenosné, pričom na jedno EČV môže byť vydaná len jedna PK.

Zmeny, ktoré prijalo ružomberské zastupiteľstvo, nadobudnú účinnosť 10. októbra 2024. 

Všetky informácie o novej parkovacej politike Mesta Ružomberok nájdete na stránke: www.parkovanie.ruzomberok.sk.

Snímka: ilustračná