Aktuality

Ružomberská mestská polícia má nového náčelníka

IMG_2925

Mestskú políciu Ružomberok bude v nasledujúcom období viesť nový náčelník Mgr. Tomáš Matejovie. Rozhodli o tom poslanci ružomberského Mestského zastupiteľstva na rokovaní v stredu 26. júna podporením návrhu predloženého primátorom mesta. Matejovie na stoličke náčelníka vystrieda Ivana Stromka, ktorý funkciu zastával do januára tohto roku nepretržite od vzniku mestskej polície v 1992. Nový náčelník sa funkcie oficiálne ujme 1. júla.  

Mesto Ružomberok hľadalo náčelníka mestskej polície aj prostredníctvom výberového konania, ktoré sa uskutočnilo vlani v decembri. Na základe posúdenia podkladov a osobného pohovoru so zúčastnenými uchádzačmi komisia rozhodla, že nevyhoveli stanoveným kritériám a výberové konanie bolo neúspešné.

Tomáš Matejovie (na snímkach v galérii nižšie) pôsobí v Mestskej polícii Ružomberok od roku 2017, od roku 2019 ako zástupca náčelníka. V bezpečnostných zložkách pracuje nepretržite od roku 2013. Pôsobil na Kriminálnom úrade Finančnej správy (KÚ FS) na oddelení operatívy, neskôr v špecializovanom útvare – Jednotke služobných zákrokov KÚ FS.

V Mestskej polícii Ružomberok aktuálne pracuje 27 príslušníkov.

Vladimír Miškovčík, hovorca mesta

Snímka: archív mesta, reprofoto TV JOJ     

Galéria