Aktuality

Novinka letnej sezóny: Zažite Vlkolínec so sprievodcom

240618_Vlkolinec_035_sprievodcovskesluzby

Spoznajte UNESCO pamiatku – živú osadu Vlkolínec so sprievodcom! Jej históriu, architektúru a tradície vám vyrozprávajú vyškolení historici a lektori.

Dozviete sa prečo práve tu vznikla obec, ako prišla k jej názvu a čím sa živili jej prví obyvatelia. Prechádzka vedie pomedzi jedinečné drevené domčeky s pôvodnou architektúrou. Pravidelné prehliadky sú v slovenskom jazyku, počas júla a augusta – denne o 11:00 a 14:00. Prehliadky začínajú na parkovisku pri vstupe do Vlkolínca, tematický okruh je približne 1 km dlhý a prehliadka trvá cca 1 hodinu.

Chceli by ste spoznať Vlkolínec, ale nestíhate časy prehliadok?

Prehliadku si rezervujete aj mimo pravidelných termínov alebo prehliadku v anglickom jazyku na e-maile: tour@vlkolinec.sk alebo telefonicky: +421 911 448 866.  Využite novinku – audiosprievodcu  a spoznajte obec a jej bohatú históriu kedykoľvek chcete.

Ukážky tradičných slovenských ľudových remesiel  – Remeslo má zlaté dno pokračujú aj túto sezónu v soboty a nedele vo Vlkolínci. Spoznajte prácu medovnikárov, hrnčiarov, krojárov, košikárov, drotárov, zoznámte sa so snovaním, hačkovaním, tkaním, plstením, korálkovaním, kváskovaním či výrobou tradičných výrobkov zo šúpolia. Program je pripravený vždy od 10.00 do 17.00 hod. v Humne pri Roľníckom dome. Viac informácií v plagátoch nižšie.

Snímky: OOCR Region Liptov

Galéria