Oznamy mesta

Mestský úrad hľadá nových opatrovateľov/opatrovateľky

Vyšší vek so sebou prináša mnoho úskalí, kde je podpora a starostlivosť potrebná kvôli dlhodobej chorobe alebo postihnutiu. Každý deň nám v meste Ružomberok pribúdajú nové požiadavky od ľudí, ktorí nás potrebujú, a preto hľadáme kolegyne či kolegov na pracovnú pozíciu: OPATROVATEĽ/OPATROVATEĽKA, ktorí by náš tím rozšírili a ktorí sa neboja byť oporou pre iných.

Opatrovateľstvo spočíva najmä v opatrovaní starších osôb a osôb so zdravotným postihnutím v domácom prostredí, pomoc pri vykonávaní sebaobslužných úkonov, pri starostlivosti o domácnosť, sprievod, dohľad. Osobnostné predpoklady, ktoré by mali opatrovateľka či opatrovateľ spĺňať pri výkone práce sú presnosť, spoľahlivosť, zodpovednosť, komunikatívnosť, empatia a ochota pomáhať.

Platové podmienky sú stanovené Zákonom č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Zaradenie je do platovej triedy 2., platový stupeň sa určuje podľa počtu odpracovaných rokov.

Viac informácií získate na Oddelení sociálnych služieb a zdravotníctva Mestského úradu Ružomberok, Referát opatrovateľskej služby a ZPOZ: tel.: 044 431 44 13 alebo 0918 482 122.